fbpx

Dør Nr. 13

TAK FOR EN FORRYGENDE BÅLHØJ FESTIVAL ’19!

Vi ses igen lørdag 8. august 2020!

Køb billet

VIDEOLINKS:

E45 – https://www.youtube.com/watch?v=n6aq43aL61M

VILDE LÆBER – https://www.youtube.com/watch?v=-UGAtsjk6-U&list=PLurjbjPTBxS6ghr6VMkRCpVMXOBAeju5v&index=1

FØDT TIL AT FLYVE – https://www.youtube.com/watch?v=B9l5iwn2a94&list=PLurjbjPTBxS6ghr6VMkRCpVMXOBAeju5v&index=6

ASSISTENS – https://www.youtube.com/watch?v=LFhPURL-gYo

Den danske rock/beatgruppe DØR NR. 13 spiller på Bålhøj Festival i Øster Brønderslev lørdag 10. august.

De har selv beskrevet deres lyd som “Kim Larsen på speed” og kalder selv deres musik for “En hyldest til alle os der går og føler os udenfor ind i mellem. Et kampråb for retten til at være det du er, på dine helt egne præmisser og ikke lade noget holde dig nede.”

Dør Nr. 13 er opkaldt efter en makaber forlystelse i Tivoli fra 1995 til 2001, hvor den blev lukket. Forlystelsen var en opgradering af den tidligere forlystelse “Den Blå Vogn”, og her findes en klar reference til en anden “blå vogn”: The Blue Van/TBV.

Sagen er den, at Per Mølgaard Jørgensen, der er trommeslager i TBV, også spiller trommer i Dør Nr. 13. Desuden har Søren Christensen fra TBV produceret og mixet bandets album. De øvrige medlemmer i Dør Nr. 13 er: Lasse Storm (vokal), Jesper Hoff-Clausen (guitar & tangenter), Nicholas Aagaard Knudsen (bas) og Anders Aagaard Knudsen (guitar).

I 2016 vandt de DRs Karrierekanonen og indspillede deres debut EP “Krigere uden våben”, imens de turnerede landet rundt bl.a. som support for The Blue Van og med en enkelt afstikker til Ungarn med en optræden på Sziget Festival i Budapest.

Førstesinglen fra den EP hed “E45”, og den udkom samme dag, som gruppen spillede for et udsolgt Koncerthus til P6Beat Rocker januar 2017. Senere fulgte også singlen “Kollision”, der blev et af de mest spillede numre på P6 i 2017.

Gruppens musik blander fængende guitarpop med synth-præget postpunk på et hudløst og vedkommende nudansk, og gruppen har fået massiv opmærksomhed og opbakning fra en bred vifte af uafhængige blogs, etablerede musikmedier, samt et par af de større danske dagblade.

Dør Nr. 13 løfter med deres musik arven fra så forskellige navne som The Beatles, Sex Pistols, Gasolin, Kliché og Stone Roses. Deres høj-intense liveshows, vidner mest af alt om et band, der ikke har tænkt sig at følge nogen anden dagsorden end deres egen.

Musikken er bl.a. blevet kaldt “Oprørsk. Uregerlig. Skamløst medrivende” (Soundvenue), “Formfuldendt rock i den rette tidsånd” (Gaffa), “Noget af det bedste jeg har hørt længe. Det er sindssygt godt!” (Peter Sommer) og “Danmarks næste store rockband” (Berlingske).

Deres debutalbum hedder “Verden i flammer”. Det udkom sidste år, og koncerten på Bålhøj Festival er en del af gruppens “Verden I Flammer Tour 2019”. Fra det album er bl.a. numrene ”vilde løber”, “Problemer” og “Født til at flyve” nok de meste kendte.

Musikbladet Gaffa har Dør Nr. 13 på listen over “Dem der bliver store i 2019”, og gruppen er nomineret i 4 kategorier til Gaffaprisen 2019, der afgøres 7. marts. Kategorierne er: Årets Danske Udgivelse, Årets Danske Band, Årets Danske Rockudgivelse, Årets Danske Livenavn.

Det er et band på vej frem i fuld fart, og nu kan de høres på Bålhøj Festival. Det bliver spændende og godt!

Billetter til Bålhøj Festival 2019 kan allerede nu købes på www.fowli.dk, og så koster de kun 250 kr. for hele dagen for alle over 12 år. Der offentliggøres senere endnu flere musiknavne, men allerede nu er det afsløret, at rockikonet Johnny Madsen og hiphopperen Skinz kommer – og nu står Dør Nr. 13 også klar!

Hør noget af deres musik HER